dimarts, 14 de maig del 2013

fem-ho bé i fem-ho ràpid



Hi ha moltes coses en què, a nivell general, la societat n'està en contra; naturalment, si tots els humans ens posessim en contra d'aquests fets, podríem aconseguri canviant-ho, tot i que, si ho fessim sense cap tipus de coneixement professional, podríem tarda anys en aconseguir el que nosaltres tenim com a objectiu. Per aquest fet, en una branca de les Relacions Públiques, trobem els lobbistes; és a dir, gent especialitzada en fer pressió per aconseguir allò que busca la persona (o entitat) que l'ha contractat.

Aquest fet, però, el podem observar, per exemple, en el programa Salvados de Jordi Évole a La Sexta amb el senyor De Uribe, el qual es dedica professionalment a això, més enllà de ser consultor.

Altres sistemes de lobby, el podem trobar en agrupacions (lobbistes socials, segons el senyor De Uribe) com la Plataforma contra los deshaucios i, fins i tot, en una de les agrupacions més importants del planeta, la qual pot aconseguir enfonsar una empresa a nivell de prestigi, Greenpeace.

El món gira al voltant d'un sistema polític i econòmic que estableixen les bases per al dia a dia de tots els corresponents ciutdans que entren en el seu entorn (limitat políticament per països, però també per autonomies i, fins i tot amb influències supranacionals). Algunes d'aquestes decisions no són ben preses per als habitants, com deia anteriorment, i aquí és quan hi entren els comunicadors especialitzats en la ressolució de problemes i de crisis.

Les Relacions Públiques; una via ràpida d'arribar al sistema?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada