dilluns, 13 de maig del 2013

NOSALTRES ACONSEGUIM PUBLICITAT GRATUÏTA


Un publicista el que busca és aconseguir que un producte determinat, amb un target determinat (segons el Brief entregat per part de l'empresa contractant) arribi a milers de consumidors d'una forma correcta per tal d'influir i fer que aquests el comprin de forma convençuda i immediata; si no ho aconsegueix, fracassa.
El Relacions Públiques no realitza Publicitat, sinó que el què fa és Publicity, és a dir, aconseguir que una notícia relacionada amb l'empresa o entitat per la qual treballa es situi en el major nombre de mitjans de comunicació possible (com a notícia, repeteixo) per tal de fer que la seva marca s'estableixi com a potent i com a visible en el mercat, però fora del camp de la publicitat.

Un exemple, el trobem a Andorra. Fa poques setmanes, a una discoteca de La Massana, anomenada TABOLA, un individu (o un grup) van volcar un remolc de fems a la porta principal. De manera automàtica, el Periòdic d'Andorra va publicar-ho en la primera pàgina de la seva versió impresa i també com a notícia destacada en la digital. Cal afegir, que un dels socis del club és el líder del partit socialista Andorrà, i aquest fet podria ser el detonant d'aquesta Publiciy involuntària per part de la discoteca massanenca.

Un cas semblant i del mateix sector, el trobem a La Seu d'Urgell, on, fa tres mesos, a la porta de La Crem – Lounge Espai Musical, s'hi va establir un home, vestit de caçador i amb una escopeta apuntant a la porta principal del local musical (a les dues de la matinada aproximadament, quan la discoteca treballava amb l'aforament complet). Aquest fet també va aparèxier als principals diaris provincials (El Segre i La Manyana) i a tota la premsa del país Andorrà (ja que la distància entre La Seu i Andorra és de deu quilòmetres).

Per tant, podem dir que moltes vegades, la publicitat deixa de ser-ho i es converteix en involuntària mitjançant la PUBLICITY: L'art dels Relacions Públiques per aconseguir que la seva empresa aparegui com a notícia, tot i que a vegades, la notícia es convertida de forma involuntària i amb repercusions negatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada